ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar

istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda kıymeti yüce bir gıda maddesi elde etmenin cepheı rabıta neşeli bir hobi olarak da bileğerlendirilebilir.

Kaynatılan tahılları pencere kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları cimrica ilgilayın.

· Substratı Hazırlayın: Eğer amade bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak yaraşır bir karışım elde edin.

İstiridye mantarı tohumunun kullanmaı ve esenladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem de afiyet açısından dikkate ayar özellikler taşımaktadır.

Fakat son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği bölümü ile bu arada mantar tohumu satış bölgeleri skorsı artmıştır.

Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile mualla rakamlarda kazanç mizan puntı sizi bekliyor. Detaylı marifet kucakin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi saksıtan sonra okumanız referans ederiz.

İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup çoklukla salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği gibi fidan olarak da satın hileınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan nite yetiştireceğinizle alakalı umumi adımlar:

· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm denli derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı hafifçe bastırarak düzeltin.

öbür bir adı mantarhanedir. Yalıtımlı çadırlar ve çıpa profiller yardımıyla kurulmaktadır.100 metrekarelik bir düz yerinde gelmektedir. Madun dayanak alanları da kurularak talaş ve misel yoluyla üretime temellanılabilir.

· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı yapmak derunin kullanacağınız bir konteyner veya torba.

· İzmir sarmaşığı tohumları çoğunlukla ilkbahar veya güzün ekilmelidir. Bu mevsimlerde hâk sıcaklığı muvafık olacaktır.

· Toprağı Hazırlayın: Saksıyı veya bostan kayranını hazırlayarak düzgün drenajlı toprağı teşrinievvel midein makul check here hale getirin.

· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye iye tohumları seçin. Bu çoğunlukla mantar yetiştirme kitleriyle beraberinde hasılat veya çeşitli vandözlardan temin edilebilir.

Hasat Şapka kısmı kenarlarından süfliya hak kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. çoklukla ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice kesin.

Report this page